Välkommen till Römossens Honung

Blogg

God fortsättning på det nya biodlaråret

2022-01-03

Nu är champagnen slut, snittarna med vänerlöjrommen är uppäten och nyårsmiddagen har gett mig minnen!

Det vi äter är beroende på vad som växer och odlas. En stor del av sidan av biodlandet, är att äta så mycket av det som odlas här på gården. Där kommer även våra olika pollinerande insekter in och givetvis mina bin. 

Vänerlöjrom

Vänerlöjrommen är givetvis inte från min gård men då vi bor vid Vänern, så är detta en mycket fin delikatess som passar fint på nyårsafton.

Men det som sammanfattar mitt år 2021 är ändå nyårsmiddagen, där allt kommer från vår gård! Jag är väl medveten om att alla inte kan ha den förmånen, men detta är det lyxigaste av allt!! Det serverades biff från dovhjort tillsammans med ungsrostade rotfrukter( morot, rotselleri, jordärtskocka och potatis som kryddats med  egenodlad timjan och eget grönsakssalt) slungade haricot vertes med pressad vitlök (vi skördade 181 st vitlökar i somras!) och persilja, och en liten fräsch sallad med nykokta rödbetor tillsammans med ärtskott, rödbetsblast( från rödbetorna i kallförrådet som började sätta blad) och tunt skivad silverlök.

 Nyårsmiddagen

Som ni säkert förstår, så är just detta en lyx att få laga och servera den finaste middagen på hela året som samtidigt avslutar detta biodlar år på ett fantastiskt sätt!! 

Jag önskar er alla en riktig god fortsättning på det nya biodlingsåret!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)