Välkommen till Römossens Honung

Blogg

Godaste honungsglassen!

2023-06-18

Glass...! Vem älskar inte glass när det är sommar och väldigt varmt, så säg mig det. Kommer ni ihåg förra sommaren då jag bad kocken Johan som då ägde Ölme Prästgårds gästgiveri, om att göra glass på honung till mig? Den var ljuvlig och helt underbar.

Här i veckan när det var olidligt varmt blev jag så otroligt sugen på glass med solvarma jordgubbar. Så jag skred till verket och gjorde egen honungsglass! Wow den blev så fantastik god, och det vore elakt att inte dela med mig receptet och hur jag gjorde den, för jag vill verligen att ni ska kunna göra egen glass av min honung! Jag har vid detta tillfälle använt mig av den krämiga honungen, men skulle din honung ha kristalliserat sig går det utmärkt att värma den på låg effekt i mikrougnen.

 

Här kommer receptet på Römossens honungsglass 2 port;

2 st äggulor, helst ekologiska för de är mer gula i äggulan

80 gr honung

3 dl vispgrädde

1 knivsudd vanlij

Gör så här;

Vispa grädden hårt, det är ett måste!

Lägg äggulorna, honungen och vaniljen i en skål och vispa med elvispen så det blandas rejält. Den blir väldigt rinnig och det är inget fel på äggblandningen om du tror det. 

Häll därefter i ägguleblandningen i den hårt vispade grädden.


Rör försiktigt ner ägguleblandningen i grädden så det blandar sig fint till en jämn smet. Låt nu glassmeten stå i sin bunke i frysen i ca 2,5-3 timmar. Efter en timme så rör du noga runt kanterna av bunken och gör det gärna efter ytterliggare en timme. När tiden har passerat har du plötsligt en fantastisk krämig och god honungsglass på rena fina råvaror!


Alltså, ni måste testa och låt mig gärna få veta vad ni tycker! Passa på att göra den inför midsommarhelgen! Om du inte äter upp all glass, så går det givetvis att låta den frysa till ordentligt, tänk bara på att ta fram den ca 10 -15 min så den blir lite mjuk, den smakar mycket bättre då.

Då denna glass är helt gjord utan några stabiliseringsämnen, som bl a binder vatten, så kan du uppleva iskristaller när du har fryst glassen under en längre tid. Jag rekommenderar att du äter den "färsk" för då är den som godast och gör glassen för att äta den "direkt".

Det går utmärkt att smaksätta den med t ex rivet citronskal, blåbärssylt, chokladbitar ja det är bara fantasin som sätter gränser!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)