Välkommen till Römossens Honung

NYHETER

Bihälsorådgivare slu

2024-04-22

Nu kan du boka in dig hos mig för rådgivning i bihälsa. Läs mer under fliken "Rådgivning".

 

Platser kvar i nybörjarkursen

2024-04-14

Nu finns chansen återigen, att anmäla sig till nybörjarkurs/fortsättnings för biodlarsäsongen 2024 start 28 april! Klicka in på fliken "Bikurs" och anmäl dig i formuläret! Vid frågor, välkommen att maila till mig;

romossens.honung@hotmail.com

Honung + Choklad= chokladpralin

2023-01-27

Idag gick startskottet för min utbildning till att tillverka chokladpraliner, där honung kommer ingå i flera olika fyllningar! Läs mer i kommande blogginlägg. Kan du inte vänta, kika in på min facebooksida för en blick på hur de ser ut!

 

Anmälan för bikurs 2023 är öppen

Nu finns chansen återigen, att anmäla sig till nybörjarkurs/fortsättnings för biodlarsäsongen 2023 öppen! Klicka in på fliken "Bikurs" och anmäl dig i formuläret! Vid frågor, välkommen att maila till mig;

romossens.honung@hotmail.com

 

Pollenanalys

2022-07-05

Nytt blogginlägg om pollenanalys som berättar svart på vitt, vad honungen innehåller för dragväxter!

FACEBOOK

2022-03-16

Då har jag även jag skapat en Facebooksida, då flera har efterfrågat en sån. Först tänkte jag inte att det fanns ett behov, men tja.. Varför inte!? Så nu är den här!! Sök helt enkelt på Facebook efter "Römossens Honung" med min fina honungsburk i profilbild, så hittar du mig även där! Glöm inte att trycka på "följ"!!

 

 

HONUNGSRINGEN

2022-02-28

En dag i februari ringer telefonen och det är valberedningen i den idella föreningnen "Honungsringen" som vill föreslå mig som ledamot i deras styrelse. Wow, vilken ära! På deras årsmöte som hölls senare i februari, valdes jag in som ledamot och på det konstituerande mötet valdes jag till sekreterare.  Tack så otroligt mycket för förtroendet! Nu ska jag försöka sätta mig in i detalj om honungsfusket i Sverige! Vilken utmaning!

Kurser i biodling

2022-01-03

Nu är hemsidan öppen för anmälan till nybörjarkurser och fortsättningskurser i biodling! Du klickar in dig i den fliken och där anmäler du dig! Vänta inte för länge, för anmälningarna har redan börjat droppa in!

Julmarknad Bergslagscenter Karlskoga!

Nu närmar sig julen och jag kommer sälja min krämiga och lena honung två helger i december hos den fina plantskolan "Bergslagsscenter" i Karlskoga!

Bergslagscenter är en mycket stor personlig favorit, att åka och bara mysa, titta på alla fina inredningsdetaljera och framför allt deras stora sortiment av växter från världens alla hörn. Mitt i allt detta, så kommer jag stå två söndagar i december

Du kan köpa årets säsongshonung direkt från mig i burk a´350gram och boken "Elins bin" från min biodlarkollega Elin Iderström. 

12 december kl 10-15

19 december kl 10-15

VARMT VÄLKOMMEN

2021-09-25 - 2021-09-26

Smaka på Värmland!

Äntligen här helgen här som alla smakälskare har väntat på! Överallt i Värmland denna helg kommer flera olika matproducenter finnas och givetvis kommer jag vara med.

Du hittar mig på Ölme Prästgård, utanför Kristinehamn! Där kan du få köpa nyslungad honung från bikupan så står på prästgården, direkt av mig! Förutom att du kan köpa både fast och nyslungad honung, kommer jag hålla ett kort föredrag kl 1300 båda dagarna, hur man blir biodlare!  För mer info kika in på

www.olmeprastgard.se

www.smakapavarmland.se

Smaka på Värmland

Flytande färsk honung från Ölme Prästgård

Fast honung

 

Bikupa hos Ölme Prästgård