Välkommen till Römossens Honung

BIKURS nybörjare och fortsättning 2024 

              

bikurs nybörjare START 28 APRIL 2024

PLATSER FINNS KVAR

Vill du bli biodlare och få en grund där du känner dig trygg och säker med dina bin, är det bästa sättet att gå en nybörjarkurs i biodling.

Jag erbjuder dig att få följa med under ett biår från våren till senhösten/vintern där vi både i teori och mycket praktik lära grunderna i biodlingen och med allt vad det innebär.

Kursupplägget under 2024, innebär att vi träffas 6 gånger a´3 timmar, där första kurstillfället är rent teoretiskt. Vi går igenom kurslitteraturen, kursupplägget, bikupematerial, livet i en bikupa och de olika produkterna från biodlingen. Du kommer få handfasta tips hur du jobbar med bina i bigården, stor vikt kommer läggas på förebyggande kunskap om bihälsa och hur man tar hand om sin honung. Kursen startar april/maj utifrån hur våren utvecklar sig. Du kommer i god tid innan kursstart få mail om praktiska saker rörande bikurs ( studielitteratur, skyddskläder mm).

Det kommer erbjudas om efterfråga finns, att en grupp går vardagar(dagtid) vilket kan vara en möjlighet för t ex 3-skiftsarbete, pensionär eller om du har andra "lediga" veckodagar och helger är uppbokade av andra aktiviteter.

Genom att du anmäler dig till nybörjarkurs i biodling hos mig, får du även möjlighet att köpa en avläggare till förmånligt pris i samband med anmälan! Det ska med andra ord, vara enkelt att starta upp med sin biodling när man går kurs hos mig!

Fyll i formuläret nedan, vilken kurs du önskar delta i och om det är vardag eller helg som önskas, vilket kommer kunna ges om det finns tillräckligt stort behov!

Fortsättningskurs START 4 MAJ 2024

Denna kurs riktar sig till dig, som har gått nybörjarkurs eller har hållt på med biodling 1-2 säsonger utan bikurs. Antalet kurstillfällen är 5 gånger och håller på i tre timmar per tillfälle.

Vi kommer även i denna kurs, varva teori med mycket praktik. Vi fördjupar oss i bihälsa och bisjukdomar/skadegörare, hur man på ett enkelt sätt kan odla egna drottningar, ta hand om sitt vax från bikupan, svärmförhindrade åtgärder, göra egna avläggare, "Säker Honung" (branschriktlinjerna utifrån Livsmedelsverket regler) och eventuellt om intresse finns, besök hos en yrkesbiodlare för rationell biodling. Kursen kommer se till deltagarnas behov utifrån den enskildes tidigare erfarenhet av biodling! Du kommer i god tid innan kursstart få mail om praktiska saker rörande bikurs ( studielitteratur, skyddskläder mm).

Fyll i formuläret nedan, vilken kurs du önskar delta i och om det är vardag eller helg som önskas, då det kommer finnas utrymme om behovet finns.

Varmt välkommen med din anmälan och ett spännande biodlarår 2024!

 

Ditt namn

Din e-post

Ditt telefonnummer

Ditt meddelande